Menukaart
Onze keuken is Klassiek Frans-Nederlands geörienteerd, met een accent op lokale gerechten en ingrediënten van Hollandse bodem. Voor groepen vanaf 10 personen serveren wij een groepsarrangement.
★ Voorgerechten
OESTERS 6
Zeeuwse creuses op crushed ijs met mignonette en citroen
JAVASTRAAT13
Voorafje Sate Ajam met pindasaus, kroepoek, seroendeng en atjar
BITTERBALLENGARNITUUR 9.50 p.p.
Voor 2 personen: bitterballen, oude kaasblokjes, gerookte ossenworst, mosterd en tafelzuur
CARPACCIO 14
Met Goudse truffelkaas, pijnboompitjes en filo krokantje
ESCARGOTS 16
½ dozijn wijngaardslakken in peterselie knoflook boter
HARING 7.50
Klassiek met ui en zuur
SEIZOENSSALADE12
Hollandse tomaten, buffelkaas en raketkruid
ZEEUWSE VISSOEP 14
Met Zeeuwse mosselen, kokkels, rode mul en dragon
UIENSOEP 9
Klassieke uiensoep met croutons en Gruyère
★ Hoofdgerechten
STAMPPOT 23.50
zachtjes gegaarde sucade met andijviestamppot, rookworst en jus
MOSSELPAN27,50
Zeeuwse, met huisgemaakte friet en knoflooksaus
LAMSKOTELETJES 25.50
met knoflookjus, thijm en groene groentjes
EENDENBOUT 24.50
geconfijt, met rode kool en een saus van ‘IJ wit’ bier en Zaanse mosterd
VIS VAN DE MARKT 24.50
geserveerd met venkel, dille, seizoensgroenten en witte wijnsaus
STEAK & FRITES25.00
Ribeye van de grill met huisgemaakte friet, kruidenboter en picalilly, medium bereid
VAN SPEYK VEGA 22.50
Le Puy linzen met krokante zwarte rijst, groene kruidencreme en bospaddenstoelen
★ Bijgerechten
HANDGESNEDEN FRIET 5
handgesneden friet met huisgemaakte mayonaise
AARDAPPELPUREE 6
romige aardappelpuree
GROENE SALADE 5
groene bladsalade met mini groenten, ei en huisdressing
AARDAPPELGRATIN7
GOUDSE MAC & CHEESE 7
elleboog pasta met Goudse kaas uit de oven
★ Nagerechten
CRÈME BRÛLÉE 11
klassiek met vanille en krokant gebrande rietsuiker
APPELTAARTJE 12
warm uit de oven met vanille ijs en boerenjongens
AMSTERDAMSE WAFEL 12
warme wafel uit de oven met geflambeerde kersen en chocolade roomijs
KAASPLANKJE 14
met oude Amsterdammer, roodflora, blauwader en oude geitenkaas met toast en appelstroop
NOBELTJE KOFFIE 9
Met Amelander likeur, sterke koffie en slagroom
Wijnkaart
★Witte wijn
2022 Chardonnay 7.50 / 37.50
Dom Doriac – Languedoc
2022 Sauvignon Blanc 7.50 / 37.50
Domaine Octavie – Touraine – Loire
2023 Hoeve Neekum 8 / 40
Auxerrois – Limburg
2022 Pinot Grigio 40
Alto Adige – Sudtirol
2022 Gruner Veltliner 40
Kremstal Reserve- Austria
2023 Chardonnay 45
Kleine Zalze – Kaaimansgat – South Africa
2019 Pinot Blanc Auxerrois 45
Bernard et Robert Schoffit – Alsace
2011 Familie Hugel 65
Grossi Laue – Pinot Gris
2021 Pouilly – Fumé 55
Domaine Roc De L`Abbaye – Loire
2022 Apostelhoeve Cuvee XII 60
Müller-Thurgau, Auxerrois – Pimot Gris – Holland
2022 Chablis 1er Cru 60
Domaine Hamelin – Bourgogne
2022 Sancerre 65
Domaine Fouassier – Loire
2022 Meursault 110
Alain Patriarche – Les grandes Charrons – Bourgogne
2022 Rully 75
Jean-Baptiste Ponsot- En Bas de Vawry – Bourgogne
★Rode wijn
2021 Cabernet Sauvignon, Merlot 7.50 / 37.50
Codex Reserve, Languedoc
2022 Malbec 7.50 / 37.50
Mendoza Valley – Argentina
2021 Cabernet Sauvignon 45
Millantu – Villa Del Maipo – Chili
2020 Shiraz45
De Grendel – Cape Town – South Africa
2023 Barbera D`Asti 40
Ca Nova – Piemonte – Italy
2022 Châteauneuf du Pape 65
Domaine Usseglio – Rhone
2017 Haut Médoc 65
Château Chasse – Spleen – L’Heritage de Chasse – Spleen – Bordeaux
2019 Fixin 80
Pierre Bourée – La Croix Blanche – Bourgogne
2019 Amarone Della Valpolicella 75
Biscardo – Veneto – Italy
2016 Pomerol 85
Château de Sales – Bordeaux
2012 Château Léoville Poyferré 160
Saint Julien – 2nd Grand Cru Classe du Médoc en 1855 – Bordeaux
2010 Pessac Léognan 180
Château Malartic – Lagravière Grand Cru Classé – Bordeaux
2009 Pauillac 200
Chateau Grand – Puy Lacoste – 5e Cru Classé – Bordeaux
★ Rose wijn
2021 Côtes de Provence 8 / 40
Château Paquette
2021 Provence 55
AIX
★ Champagne & Bubbles
Cremant de Bourgogne 9 /45
Veuve Cliquot Yellow Label Brut 95
Veuve Cliquot Rosé Brut 110
Ruinard Brut 120